top of page
תמונת הסופר/תאביב

דמיינו שאיבדתם 50 שקל - זה מה שקורה לילדכם כל יום ללא איזון רגשי



האם ידעתם שילדים חווים כאב רגשי בעוצמה גדולה פי חמישה מההנאה שהם מרגישים בחוויות חיוביות? זה בגלל שכשמשהו עצוב או כואב קורה, המוח משחרר הרבה קורטיזול - הורמון הלחץ. אבל כשמשהו כיף וטוב קורה, הוא רק משחרר קצת אוקסיטוצין.


הנה דוגמא. דמיינו שמצאתם פתאום 50 שקל ברחוב. וואלה, מרגישים טוב, נכון? המון אושר על כסף חינם! עכשיו דמיינו שאתם נוסעים ברכב, הרוח מנשבת, ופתאום שטר של 50 שקל שהיה מונח מתחת לרדיו באוטו - עף לכם מהחלון. כואב נכון? הרבה יותר מהשמחה קודם על אותו סכום.


מחקרים מראים שאנחנו מרגישים את החוויות השליליות בעוצמה גדולה פי 5 מהחוויות החיוביות. כלומר, על כל חוויה אחת שלילית, אנחנו צריכים לחוות חמש חוויות חיוביות כדי לחזור להיות מאוזנים רגשית. אצל ילדים המצב אפילו יותר קיצוני - חוויות שליליות ממש מושכות אותם למטה, ולא תמיד יש להם "עוגנים רגשיים" כדי להשאיר אותם מאופקים. בדיוק בגלל זה, אנחנו ההורים חייבים להיות ערניים ולאזן את זה.


דרך אחת שאני ממליץ עליה היא ליזום איתם חוויות כיפיות ומשפחתיות - טיול, מסיבת פיג'מות, משחק כדור... כל דבר שמלהיב אותם וגורם להם להבזיק מאושר. לפעמים אנחנו בבית מרוכזים בתקשורת משימתית מאוד, וזה מביא אותנו לדיבור ענייני ויבש עם ילדים, והרבה פעמים גם לכעסים ואנרגיה שלילית.


לפעמים החברים שהילד מסתובב איתם הם רעים או ציניים, וזו גם חוויה קשה לילד רגיש. קחו בחשבון, שהילד לפעמים לא יודע אפילו שיש חלופה, שיש חברים שמתנהגים אחרת. ולכן תפקידנו גם לחשוף אותו למגוון חברים רחב, כדי שלא יחשוב שכולם מתנהגים כמו החברים האלה שהוא מכיר...


ודבר אחרון שאפשר לעשות כדי לאזן ילד רגשית, הוא פשוט להקשיב לו. הקשבה פעילה לילד היא אחת הדרכים החשובות ביותר לאיזון רגשי. כשמקדישים לילד זמן איכותי ומקשיבים לו באמת, נותנים לו במה לפרוק רגשות שליליים. לעתים זה מה שהוא צריך בשביל להגיע לאיזון ולהרגיש נשמע ומובן - וזה לכשעצמה חוויה חיובית עוצמתית :-) .


סיכום: כדי לאזן את הרגשות של ילדכם

  1. רשמו אותו לחוג מעצים פעם או פעמיים בשבוע - כדי לספק לו שיגרה חיובית שבה הוא חווה חווית הצלחה

  2. הזמינו באופן קבוע חברים חיוביים של הילד הביתה - כדי לחשוף אותו לקשרים טובים ומיטיבים, לעומת קשרים רעים שהוא בוודאי נתקל בהם בבית הספר.

  3. חזקו את הילד על כישוריו - ועוד יותר חשוב - דאגו שהוא יבטא את כישוריו בפומבי.

  4. הקשיבו לילד כשהוא רוצה לפרוק רגשות שליליים - הקשבה אמיתית נותנת תחושה מדהימה.


79 צפיות

Comments


bottom of page